Gravírozás

Termék gravírozás

A gravírozás a személyre szóló ajándékozás egyik legjobb módja.

A cégek a szolgáltatásukat szeretnék figyelmükbe ajánlani, amellyel a személyre szóló ajándékozást leegyszerűsíthetik, megkönnyíthetik a magánembereknek. Mindenféle ajándéktárgyba gravíroznak, amelyből megtalálható nagy választék az üzletünkben, legyen az üvegbe, tollba, órába, aranyba, ezüstbe, rézbe, vagy akár fába. A gravírozás tárgya lehet fotó, logó, címer, vagy akár monogram is. Meg is várható igény szerint a művelet végrehajtása. Az ajándékozás a gravírozással még személyesebbé tehető akár magának, akár szerettei számára.

Az ajándéktárgyak gravírozása

A legkülönfélébb ajándéktárgyak szerepelnek kiemelt helyen a gravírozható tárgyak közül. Gravírozni lehet az ajándéktárgyakra viszonylag egyszerűen, a tárgy anyagától (fém, fa, műanyag) függetlenül.
A következőket soroljuk a legnépszerűbb ajándéktárgyak közé: cigarettatárca, fémpohár, flaska, gyógyszertartó, iránytű, könyvjelző, kulcstartó, öngyújtó, pénzcsipesz, piperetükör, toll, zsebhamutartó, zsebóra, stb.
A gravírozás szöveg lehet, mint például név, dátum, vagy monogram, vagy lehet ábra lehet, mint például céglogó. A fotó gravírozására is van lehetőség a felületére a fényes fémeknek, illetve az egyes fa fajták felületére.

Gravírozással díszíthető, készíthető termékek

Például: bolti tábla, borosüvegtartó, házszám, háziáldás, karácsonyfadísz, tojástartó, fa lapátka, puzzle, címer, mikulás figura, ezek mind gravírozással díszíthető, valamint készíthető termékek.

Ékszer gravírozás

Az ékszergravírozás általában gyémánttűs gravírozási technológiával valósul meg. Gravírozni lehetséges, sík vagy íves felületre, de akár gyűrűbe is. Karika, és pecsétgyűrűbe, de szinte bármilyen formájú ékszerbe tudunk feliratot, vagy akár szöveget elhelyezni az egyedi elképzeléseknek megfelelően, az Ön által kiválasztott betűtípussal.

Toll, Henger és Óra gravírozás

A legtöbb esetben gyémánttűs gravírozási technológiával készül el. A toll, valamint hengerforgató egység használatával készítjük, a palástján egyenletes mélységben karcoljuk meg a felületet. A toll legnagyobb átmérője 20 mm, míg a hengeres test 200 mm lehet. A gravírozás idejére a karórát speciális befogószerkezettel kíméletesen tudjuk rögzíteni. Tehát megvalósítható a szöveg, vagy grafika elhelyezése az egyedi kívánságoknak megfelelően, az Ön által kiválasztott betűtípussal, grafikával.

A tollak gravírozása

A tollak a legnépszerűbbek a gravírozott ajándéktárgyak közül. A toll mindennapi használati tárgyként, dísztollként, vagy egyszerű emlékként gyakran kerül ajándékozásra. A gravírozással egy ilyen ajándék egyedivé, valamint tartósan emlékezetessé tehető. Általában különböző felirat formájában (név, cégnév, alkalom, jókívánság)a toll testére kerül a gravírozás. Arra mindig nagyon fontos ügyelni, hogy legyen minél rövidebb (néhány szavas) a felirat, hiszen csak kis betűvel férnek el a hosszabb szövegek, amelyek már nem olyan esztétikusak. A felirat olyan színű lesz fém toll esetében, mint a színe a toll eredeti anyagának, viszont a festett tollak esetében pedig látható lesz a színe a festék alatti rétegnek.

A gyűrűk, valamint az ékszerek gravírozása

A gyűrűk, például eljegyzési gyűrűk, jegygyűrűk, egyik kedvelt tárgyai a gravírozásnak, amelyekre általános a rövid személyes feliratok gravírozása. Aranyra, ezüstre, platinára, vagy nemesacélra lehetséges a gravírozása a medáloknak, vagy a gyűrűknek. Figyelembe venni nagyon fontos a gyűrűre való gravírozásnál, hogy a gyűrű milyen széles, valamint, hogy fémjel, vagy névjel van-e benne, ami csökkenti a nagyságát a gravírozásra fennmaradó felületnek.
Gravírozni egyaránt lehetséges a gyűrű belsejébe, illetve a külsejére, viszont elérni szép gravírozást csak olyan gyűrűkön lehet, amelyeknek lehetőleg egyenes, vagy csak kis mértékben domború a külső, valamint a belső része, a mérete pedig 4-8 mm közötti értéket mutat. A gyűrűk mellett gravírozást vállalnak a legkülönfélébb ékszerekre is. A fényes medálok, amelyekbe gravírozni lehet akár fényképet is, a legkedveltebb ezek közül.

A fotógravírozás

A fotók gravírozása szintén közkedvelt, amely általában hozott fotó alapján zajlik le. A hagyományos gyémánttűs, vagy lézeres eljárással fényes, polírozott felületbe, speciális műanyag lapokra, illetve bizonyos fa felületekre készíthető el a fotógravírozás. A gravírozott fotó különleges hatást kelt a medálokban, a kulcstartókban, illetve akár a faliórák számlapján is.

A név-, valamint a cégtáblák készítése

A legtöbb ajtón, valamint postaládán szerepel névtábla, vagy cégtábla, amelyek egyedivé tehetők valamilyen különleges ábra gravírozásával, vagy speciális betűtípus használatával. A kültéri, vagy beltéri használatra irányuló igény szerint általában réz, vagy műanyag az alapanyaga a névtábláknak, valamint a cégtábláknak.

Anyag belsejébe történő gravírozás

Az anyag belsejébe egyaránt készíthetünk ábrát, ezt a lézer megfelelő fókuszálásával érhetjük el. Ennek leggyakoribb formája az üvegkristály hasábokba végbemenő háromdimenziós gravírozás. A lézer egy rendkívül apró pontba fókuszálva, hirtelen hőhatásnak teszi ki az üveget, ennek következtében apró, mikro-repedések jönnek létre, melyek megtörik a fényt. A kis pontokból a végén kialakul egy teljes kép. Az arcképeket a legtöbb esetben a helyszínen, egy három dimenzióban rögzíteni képes kamerával lefényképezik. Napjainkban már létezik olyan technológia is, amely egy fényképből képes elkészíteni a háromdimenziós arcot. Kétdimenziós képeket szintén lehetséges ilyen módon az üveg belsejébe gravírozni, ezáltal akár egy cég logóját, egy feliratot, vagy egy egyszerű fényképet is megjeleníthetünk a hasáb belsejében.

Gyűrűk és ékszerek

A gyűrűk az egyik kedvelt tárgyai a gravírozásnak. Ezek általában eljegyzési gyűrűk, jegygyűrűk melyekre kisebb személyes feliratok gravírozása jellemző. A medálok, valamint a gyűrűk gravírozása lehetséges aranyra, ezüstre, platinára vagy nemesacélra. A gyűrűre való gravírozásnál rendkívül fontos figyelembe venni, hogy mennyire széles a gyűrű, és azt, hogy van-e fémjel esetleg névjel benne, ami kisebbé teszi a gravírozásra fennmaradó felület nagyságát. Csak a gyűrű belsejébe lehetséges gravírozni, és csak olyan hagyományos gyűrűkre lehet, melyeknek külső része domború, belseje egyenes, mérete pedig 5 mm-8 mm.

Órák lézergravírozott fényképpel

Az ilyen gravírozással készülő óra esetében a digitális vagy papírképet a lézer viszi fel a falapra. Annál szebb, valamint élethűbb lesz a kép, minél nagyobb az eredeti kép felbontása (megapixel).
Az óra teljesen személyre szabható, mint ajándék: először is elhelyezhetünk rajta bármilyen fényképet esetleg fényképeket (vagy egyéb képet), másodszor bármilyen formára kivágható az óra.
Egy néhány példa: az óra akár lehet halformájú, lehet zongora vagy gitárformájú, szőlő alakú stb. Az óra lapját olyan alakúra vágja a lézer, amilyet csak elképzeltünk. Tehát ebbe a formába helyezhetjük bele a fényképet vagy bármely ábrát. Természetesen választhatjuk a hagyományos kerek órát is.
Abban az esetben, ha valaki nem fényképet szeretne az órában látni, hanem bármely más témát (vallási, ezoterikus, történelmi stb.) erre is van lehetőség. Az óra elhelyezése kétféleképpen történhet. Például, ha íróasztalra, polcra, vagy hasonló helyre szánjuk, akkor készítünk hozzá talpat. Viszont ha falra szánjuk, akkor talp nem készül hozzá és felakasztható a megfelelő helyre.